joi, 22 septembrie 2011

Siguranța > Independența > Libertate Financiara... Pasul II.. unde vrem sa ajungem?

Pasul doi în acest proces este sa ne planificăm data la care vrem sa atingem independenta financiară.
De ce este atât de important sa facem acest lucru?
Telurile sunt ca și o busolă, fără ele navigăm în derivă precum un vapor.
Când decidem să ne stabilim teluri, trebuie sa conștientizăm ca ele ne vor îndruma calea. In consecință nu vă stabiliți teluri mici și ușor de atins. Un tel mic va fi ajustat în momentul în care dam de prima greutate. Un tel trebuie sa fie ambițios și greu de atins. Un tel ambițios ne ajuta și în momente dificile pentru a menține direcție prestabilită. La fel un tel ambițios ne va determina și motiva să ne schimbam atitudinea noastră fată de bani, economii și venituri.
Dacă reușim să ne stabilim aceste teluri, automat începe un proces natural care ne motivează sa căutăm  calea prin care sa reușim.
Hai sa fim onești cu noi înșine. Fără să aducem schimbări majore la atitudinea noastră actuala fata de bani, sigur nu o sa atingem alte rezultate decât de cele actuale.
Dacă vrem sa avem mai mult decât astăzi, trebuie sa creștem. Imaginați-vă, ne dorim mai mult dar noi nu suntem dispuși sa creștem. Precum o ceașca de cafea, ar avea ambiția sa poată "înghiți" un litru de cafea dar acest lucru nu este posibil. La fel nici noi nu putem realiza și acumula mai mult fără sa ne dezvoltam.
Concluzia suna în felul următor:
Pentru a păși pe calea independenței financiare, trebuie sa ne stabilim teluri. Trebuie sa știm, când și unde vrem sa ajungem. Acest tel trebuie sa fie ambițios și greu de atins, pentru a ne determina și motiva sa schimbam ceva și sa ne dezvoltam. Doar un asemenea tel ne va fi busola pe calea reușitei. Fără ea continuăm o călătorie în derivă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu